Goed afzetseizoen voor Pieris

Kwekers van Pieris kijken terug op een goed seizoen. Voor de winter willen de kwekers ’los’ zijn en dat lijkt goed te lukken.

We hebben Pieris dit jaar met de rem op verkocht”, zegt Ilse Verstijnen, verkoper bij Nieuwelaar Van der Mee Tuinplanten. „Anders zouden we er te snel doorheen zijn en we willen al onze klanten langere tijd tevreden houden.”

Het bedrijf maakt planten in 2, 5 en 7,5 l-­containers. „De 2 l-containers gaan veel weg ’in de actie’ als karren-deal. Voor de 5 l-containers is Engeland een belangrijk afzetland.” Over de prijsvorming dit jaar zegt Verstijnen. „We werken met vaste prijzen, maar we zijn tevreden over het seizoen.”

Prijs moest ook echt omhoog

Bij About Plants Zundert zegt verkoper Jelle Havermans: „In het verleden is Pieris niet goed betaald, maar prijzen komen nu in de buurt van het niveau waarop ze moeten liggen. De prijs moest ook echt omhoog, want Pieris is geen gemakkelijk product.”

Kwekers van Pieris kijken terug op een goed seizoen. (Foto: Shutterstock)

About Plants Zundert verkoopt planten in 2 en 5 l-container, maar heeft komend voorjaar uitbreiding in 2 l-container. „We doen dit om andere markten te bedienen.” Om overwinteringsruimte te besparen streeft het bedrijf er naar om de planten in 5 l-container voor de winter verkocht te hebben. „En dat lukt”, zegt Havermans.

Waarom halveerde de aanvoer bij Royal FloraHolland? Wat betekende dit voor de prijsvorming?

Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij editie 25. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al de marktpagina’s via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties