’Goed perspectief op schadevergoeding voor Limburgse kwekers’

Een aantal Limburgse boomkwekers leed forse schade als gevolg van de recente overstromingen. Het kabinet komt met een waterschaderegeling voor getroffen ondernemers. „De regeling biedt boeren en tuinders een goed perspectief op tegemoetkoming van de schade”, stelt de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.

Het kabinet maakte 13 augustus de hoofdlijnen bekend voor de steun die ondernemers kunnen krijgen voor schade die door overstromingen is ontstaan.

Drie meter onder water

Een van de bedrijven die bij de overstromingen van half juli forse schade opliep is Boomkwekerij Vriesen in Swalmen. Het perceel van 5 ha fruitbomen in de uiterwaarden van de Maas kwam een paar dagen onder water te staan. Op het hoogste punt 3 meter. Inmiddels wordt de impact van het water op de tweejarige fruitbomen van 1,50 m steeds duidelijker.

Het perceel met 5 ha fruitbomen van Boomkwekerij Vriesen in Swalmen kwam onder water te staan. (foto: Boomkwekerij Vriesen)

Wat vindt kweker Paul Vriesen van de door het kabinet voorgestelde regeling? En wat is de schade bij kweker Rob van Deelen?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 17. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties