Goede stemming op Duitse aanlegmarkt

In Duitsland is er sprake van een stabiele economische ontwikkeling op de aanlegmarkt. Onder hoveniers heerst een goede stemming.

Dat blijkt uit een recente enquête van Bundesverband Garten-, Landschafts- und Sportplatzbau (BGL) onder haar leden.
97% van de ondervraagde groenvoorzieners zijn positief over de economische vooruitzichten. Zij zien dat dit najaar hun orderportefeuille hetzelfde of beter is dan in dezelfde periode vorig jaar. Van hen schat 20% de huidige marktsituatie als ’zeer goed’ in, 67% beoordeelt deze als ’goed’ en 10% stemt de huidige marktsituatie ’tot tevredenheid’.
De enquêteresultaten laten een zelfde beeld zien voor de toekomstverwachting voor de komende vijf jaar. „Een verzwakking van de economie is momenteel niet in zicht”, zegt BGL-voorzitter Lutze von Wurmb.

Hogere prijzen

Ten opzichte van de enquête die BGL dit voorjaar hield geeft 45% van de bedrijven die actief zijn in het openbaar groen aan dat zij dit najaar hun prijzen hebben kunnen verhogen. Van de bedrijven die actief in het openbaar groen spreekt 52% van gelijkblijvende prijzen ten opzichte van dit voorjaar.
Op de hoveniersmarkt voor particulieren geeft 66% van de bedrijven aan dat zij hun prijzen hebben weten te verhogen. Van deze bedrijven spreekt 33% van vergelijkbare prijzen als dit voorjaar.

Grün in die Stadt

„Vooral de positieve ontwikkeling op de markt voor het openbaar groen doet ons goed”, zegt Von Wurmb. „Het toont dat onze meerjarige inspanningen voor de campagne Grün in die Stadt zijn vruchten afwerpt.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties