Greenery start handelsbeurzen en webshop in Polen

  In Polen wordt voor het eerst een concept uitgerold van fysieke handelsbeurzen in combinatie met een webshop voor tuincentra. Hortorus Bartosiewicz, een bedrijf dat sinds 25 jaar actief is op de Poolse tuinplantenmarkt, is Greenery begonnen: een handelsbedrijf dat verkoopbeurzen organiseert voor tuincentra.

  Het concept lijkt veel op dat van Groen-Direkt, zegt de nieuwe in- en verkoopmanager Hans Boot. „Met uitzondering dat wij niet alleen nationale, in ons geval Poolse, kwekers als leverancier hebben, maar ook kwekers uit andere landen.” Vorige week was Boot, voorheen exportmanager bij Innocenti & Mangoni in Italië, op GrootGroenPlus om kwekers te vinden voor levering via Greenery. „Voor Polen is ons concept nieuw”, aldus Boot. Hij verwacht dat het een succes wordt onder tuincentra. „De Poolse markt groeit hard.”

  Minstens één beurs per maand
  Bedoeling is dat klanten bij Greenery op één locatie meer dan duizend soorten tuinplanten kunnen bestellen. Hiervoor beschikt het bedrijf over een logistiekhal en kantoor in Marki, net boven Warschau. Van 14-17 november houdt Greenery een verkoopbeurs. Bedoeling is om vanaf het voorjaar meerdere beurzen te organiseren. „Meer dan één keer per maand”, zegt Boot. „Klanten in Polen willen de handel fysiek zien en aanraken.” Daarnaast start een webshop. „Zodat ze planten bijvoorbeeld zeven dagen na een beurs ook nog online kunnen bestellen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties