Greenport Boskoop wil bekend staan als ‘the place to Bee’

  Greenport Boskoop heeft de ambitie bekend te worden als het meest bijvriendelijke gebied in Nederland. Om dat te bereiken is het project The place to Bee gestart.

  Onderdeel van het plan is om de Sortimentstuin Harry van der Laar uit te laten groeien tot de etalage en het educatiepunt over bijvriendelijke planten en bomen voor gemeenten, hoveniers en consumenten.

  Plantsoen

  Door Boot & Dart Boomkwekerijen wordt daarom een bijvriendelijk plantsoen aangelegd in de sortimentstuin. Daarnaast worden informatieborden geplaatst en een insectenhotel. En bij nieuwe bijvriendelijke planten zoals Diervilla ‘Honeybee’ zal nadrukkelijk het belang van bijen worden aangegeven.

  Een van de zaken die zal worden uitgelegd is dat met name vaste planten, bloeiende heesters en bomen van het vroege voorjaar tot en met jet late najaar zorgen voor voedsel voor bijen.

  De tuin is vrij toegankelijk voor het publiek. Daarnaast worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd en informatie verspreid tijdens de Boskoopse Plantendag op 5 juni en de bijenmarkt op zaterdag 17 juni.

  Financiën

  Het project wordt mogelijk gemaakt door het Economic Development Board Alphen aan den Rijn en bijdragen van Boot & Dart Boomkwekerijen, Rabobank Boomkwekerijfonds, Stichting Sortimentstuin Harry van de Laar, Delphy en andere partijen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties