De Boomkwekerij Teelt Grensoverschrijdend onderzoek naar levende bodem

Grensoverschrijdend onderzoek naar levende bodem

0

In de grensregio Vlaanderen-Nederland start eind maart het driejarige project ‘Leve(n)de bodem’. Doel is de bodemkwaliteit beter beschermen met bodemvriendelijke technieken.

Dat meldt Delphy in een persbericht. De organisatie voert het project uit samen met proefboerderij Rusthoeve en de ZLTO in Nederland. De uitvoerders in Vlaanderen zijn Inagro, PCG, Hooibeekhoeve, PIBO, Provincie Vlaams-Brabant en LNE-Albon.

Vlaamse en Nederlandse bodemdeskundigen gaan hun kennis samenvoegen om de vruchtbaarheid en kwaliteit van bodems in de grensregio in stand te houden. Ze gaan ondernemersgroepen begeleiden, demonstraties verzorgen en oplossingen geven, zoals verhogen van het organisch stofgehalte en verbeteren van de bodemstructuur.

Het project wordt gefinancieerd door de EU en Vlaamse en Nederlandse provincies. Meer informatie op de site levendebodem.eu.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.