De Boomkwekerij Nieuws Groen biedt marktkansen voor circulair innoveren

Groen biedt marktkansen voor circulair innoveren

0

Deelnemers aan de eerste Green Business Design Track gingen – met de kennis over de meerwaarde van binnen- en buitengroen – aan de slag om nieuwe business te creëren op basis van circulaire uitgangspunten. Circulair innoveren biedt volgens de initiatiefnemers volop marktkansen.

De workshops werden georganiseerd door Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen samen met Royal FloraHolland, Stichting De Groene Stad en Circo. De marktkansen die circulair innoveren volgens hen biedt, vormde de aanleiding voor de onlangs gehouden eerste Green Business Design Track.

Tijdens workshops werd onder andere bekeken, hoe bewezen positieve effecten van groen, omgezet kunnen worden in nieuwe business voor het bedrijfsleven. En met name op welke manier dit kansen biedt voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid en circulaire economie.

Circo biedt een design programma dat bedrijven faciliteert om te innoveren op basis van circulaire uitgangspunten. Door middel van intensieve workshops van drie dagen kunnen deelnemers op zoek gaan naar kansen in de groene keten.

Bron: Royal FloraHolland, Beeld: Shutterstock

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar