De Boomkwekerij Markt Groen-Direkt kijkt terug op goed kerstbomenseizoen

Groen-Direkt kijkt terug op goed kerstbomenseizoen

0

Bij Groen-Direkt kijkt Hans Cok terug op een goed seizoen voor de handel in kerstbomen. Inmiddels is de groothandel bijna leeg.

„De voorverkoop was iets hoger dan vorig jaar en daarmee gewoon goed”, zegt Cok, die bij Groen-Direkt verantwoordelijk is voor de handel in kerstbomen. De voorverkoop liep tot half september. „Daarna druppelden alleen nog wat kleine orders binnen.”

Vanaf half november was de kerstbomen-cash-and-carry geopend. „We hebben via de cash-and-carry een vergelijkbaar aantal bomen verkocht als vorig jaar.”

Volgens Cok is een van de trends dat kerstbomen steeds vroeger worden gekocht. De week voor Sinterklaas wordt volgens hem steeds drukker.
Over de kwaliteit van de bomen dit jaar is hij goed te spreken. „Na de droge zomer is het dit najaar toch voldoende regen gevallen. Dat heeft de kwaliteit positief beïnvloed.”

’Schaarste gaat meevallen’

Door de droge zomer is wel behoorlijk wat jonge aanplant verloren gegaan, maar dat er daardoor over een paar jaar veel minder bomen op de markt komen, waagt Cok te betwijfelen. „Dit najaar is weer veel extra geplant; er was plantgoed genoeg. We missen daardoor hooguit een paar maanden groei. Ik denk dat een mogelijke schaarste over een paar jaar wel mee zal vallen.”

Cok heeft voor de komende periode nog wel een wens. „Ik hoop dat het niet te hard gaat waaien. We hebben bij bedrijven en op pleinen een paar honderd grote bomen geplaatst. Die zijn natuurlijk gevoelig voor scheefwaaien bij harde wind.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar