GroenRijk introduceert GroenBox

Tuincentrumketen GroenRijk biedt de GroenBox aan. In deze box zit een arrangement met kamer en/of tuinplanten die – naast verkoop in de winkels – ook via internet te bestellen is.

De GroenBox is een kant-en-klaar arrangement met kamer- en/of tuinplanten. Deze wordt omni-channel aangeboden: oftewel zowel via de winkels van GroenRijk als via internet. Bij bestelling via internet wordt de box bij consumenten thuisbezorgd. De planten worden geleverd door handelaar FleuraMetz met wie GroenRijk een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan.

Cadeau-artikel
De box is volgens de initiatiefnemers geschikt als cadeau-artikel. Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is de volgende dag geleverd. In de eerste arrangementen zijn onder andere Carex en rozemarijn verwerkt. Op zaterdag 7 en 14 mei is het product te zien in het programma van Robs Grote Tuinverbouwing op SBS 6.

FlowerTales
De content van de webshop van GroenRijk komt van FlowerTales. FlowerTales is een digitaal platform van FleuraMetz en zorgt als white-label-webshop – oftewel onherkenbaar – voor inspiratie op de websites van de tuincentra van GroenRijk en GRS Retail. „De verwachting is dat we in eerste instantie vooral bloemen en plantenarrangementen gaan verkopen, maar ik geloof ook zeker in tuinplanten”, zei Nancy van Kleef-van Duijvenbode eerder al in maart bij de presentatie van het concept tijdens de Tuinzaken Retail Experience.

Kijk hier voor meer informatie over de GroenBox.