Tuin en Landschap nieuws Groene Hotspot als hub tussen studenten en bedrijfsleven

  Groene Hotspot als hub tussen studenten en bedrijfsleven

  0

  Studenten van Wellantcollege in Houten hebben samen met Koninklijke Ginkel Groep het groen op het terrein van de Miele Campus in Vianen onder handen genomen. Een leerzame samenwerking die creatieve oplossingen heeft opgeleverd.

  „Het onderhoudscontract met onze groenpartij liep al meer dan tien jaar en was gedateerd”, vertelt Onno Veen, strategisch inkoper bij Miele „Daarom zijn we de markt op gegaan, op zoek naar partijen met nieuwe ideeën en technieken.” Daarnaast wilde Miele een andere invulling voor vier vijverpartijen bij de entree van het kantoor. „Omdat MVO een speerpunt van Miele is en onderwijs daar een belangrijk onderdeel van uitmaakt, wilden we studenten betrekken bij zowel het onderhoud als de herinrichting van het terrein.”

  Groene Hotspot
  Via een collega die een zoon op het Wellantcollege heeft, kwam Veen in contact met de school. „Wij zochten vernieuwing en hadden een concreet vraagstuk, en voor de school was dit een leerzame opdracht. Die twee dingen kwamen mooi bij elkaar!”

  Sinds eind 2018 voert Wellantcollege praktijkopdrachten uit via Groene Hotspot Houten. „Het is de plek waar vraag en aanbod rondom werk, stage, opleidingen en cursussen samenkomt”, licht projectleider Heidi Kamerling toe. „Veel aoc’s spelen goedbedoeld bedrijfje. Maar een school is geen bedrijf. Wij kunnen geen harde garanties geven op kwaliteit, het gaat immers om een leerproces. Bovendien kunnen wij geen continuïteit bieden, waardoor harde opleverdata lastig zijn.”

  Via de Groene Hotspot kan de school die kwaliteit en continuïteit wel bieden, door samenwerking met een professioneel groenbedrijf. „Bovendien kunnen we opdrachten zo samen met bedrijven uitvoeren, zonder dat we elkaar beconcurreren.”

  Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 23 of in het digitale magazine (met inlog).

  Reageer op dit artikel

  avatar