Groenprofessionals mogen buxusmot niet chemisch bestrijden

Buxusmot mag vanaf 1 april niet meer chemisch worden bestreden door groenprofessionals. Dat valt op te maken uit de conceptregeling gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gestart met een consultatieronde voor de regeling waarin uitzonderingen op het ‘gebruiksverbod gewasbeschermingsmiddelen’ worden ingeperkt. De einddatum van de consultatie is 11 maart. Streven is dat de Regeling gepubliceerd wordt in de Staatscourant en inwerking treedt per 1 april 2020.

Gebruiksverbod

Sinds 2017 geldt een algeheel gebruiksverbod op gewasbeschermingsmiddelen door hoveniers en groenvoorzieners. Tot nu toe viel de bestrijding van de buxusmot onder de lijst met uitzonderingen. Deze lijst wordt nu ingeperkt om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door groenprofessionals verder terug te dringen.

De buxusmot zorgt weliswaar voor economische schade, maar vormt geen bedreiging voor de gezondheid van mens, dier of milieu. Daarom vervalt deze uitzondering nu. Voor bestrijding van buxusmot in botanische tuinen blijft wel een uitzondering bestaan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties