GroenTechniek Holland in 2022, samen met AgroTechniek

Fedecom gaat GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland voortaan gezamenlijk organiseren. De eerste editie van de nieuwe opzet zal plaatsvinden in 2022.

Al eerder was bekend geworden dat AgroTechniek Holland (ATH) niet in september van dit jaar zou plaatsvinden. Volgens organisator Fedecom zit de beurskalender volgend jaar al te vol doordat veel evenementen doorschuiven. Daarom kiest de brancheorganisatie ervoor om de beurs in 2022 samen met GroenTechniek Holland (GTH) plaats te laten vinden.

Planningsproblemen

Gerard Heerink, directeur van Fedecom: „Zoals bekend moesten we vanwege het coronavirus de vakbeurs ATH, die gepland stond voor september 2020 in Biddinghuizen, uitstellen. Na rijp beraad is besloten de vakbeurs te verplaatsen naar 2022. Fedecom constateert dat vanwege verplaatsing van grote internationale vakbeurzen naar 2021 de beursagenda komend jaar overvol dreigt te raken, met planningsproblemen voor een aantal standhouders. Daarnaast zullen bedrijven de komende periode gebruiken om te herstellen van de economische impact van de coronacrisis.”

Gedeeltelijke overlap

Beursmanager Willem Bierema: „We gaan de twee vakevenementen ATH en GTH vanaf 2022 gelijktijdig organiseren. Door de coronacrisis moesten we ATH verschuiven, en dit alternatief levert enkele voordelen op. Zo past 2022 goed in de internationale beurskalender en is er synergie in een groeiend deel van de exposantengroepen en ook gedeeltelijke overlap in bezoekersdoelgroepen.”

Eigen opzet

Volgens Bierema blijven de beurzen wel ieder afzonderlijk herkenbaar. „De exposanten van de twee evenementen ATH en GTH krijgen ieder een herkenbaar, specifiek beursterrein en een eigen opzet, waarbij exposanten die op beide beurzen willen exposeren, een overlappend beursterrein kunnen bezetten. De specifieke bezoekersdoelgroepen en stakeholders van beide marktsegmenten worden ieder met gerichte campagnes benaderd en uitgenodigd. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers die in beide segmenten actief zijn alle relevante informatie tijdens één beursbezoek verzamelen.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties