De Boomkwekerij Markt Groot Brits rozenbedrijf dreigt om te vallen

Groot Brits rozenbedrijf dreigt om te vallen

1

Een van de grootste Britse rozenkwekerijen is in financiële nood gekomen door zusterbedrijven met vergelijkbare problemen, waaronder een tuincentrumketen.

In maart was al surseance van betaling aangevraagd voor handelsbedrijf Green Moon Plants, waarna de negen tuincentra van de Home & Garden Group in dezelfde situatie belanden, zo meldt Horticulture Week.

Nu is ook voor Chessum Plants surseance van betaling aangevraagd, het rozenbedrijf wat aan Green Moon Plants en de Home & Garden Group gelinkt is.

Rozen al onder de hamer

De situatie voor Chessum is zo nijpend, dat Eddisons al diverse roerende zaken gaat veilen, waaronder opgepotte rozen, rozen met blote wortel en de licenties van 41 rassen. Andere Britse plantenbedrijven hebben het veilingaanbod per mail ontvangen.

Chessum belevert diverse Britse retailers. In 2013 was dit vakblad er op reportage, toen produceerde het bedrijf nog 650.000 struikrozen en 150.000 stamrozen, op 55 ha vollegrond, 10 ha containerveld en in 2 ha kassen. Daarnaast waren nog 800.000 rozen elders op contract. Bekijk hier impressies van destijds.

Foto’s: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
henkbres Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
henkbres
Gast
henkbres

stuur pim er naar toe misschien valt er nog wat te PLAKKEN