GrootGroenPlus heeft zintuigentuin en Zundertse thee

Tijdens vakbeurs GrootGroenPlus, die volgende week in Zundert plaats vindt, is voor het eerst een zintuigentuin te zien. Ook kunnen bezoekers genieten van thee die gemaakt is in Zundert.

Vakbeurs GrootGroenPlus en Lowgardens Nurseries laten in samenwerking tijdens de beurs een zintuigentuin zien. Dit is een tuin speciaal ontwikkeld voor visueel gehandicapten.

Het idee van de tuin is om aan te tonen dat met reguliere gekweekte producten van deelnemers heel goed speciale (zorg)tuinen kunnen worden aangelegd. De zintuigentuin met zitruimte wordt aangelegd in het midden van de grijze route. Dit biedt volgens de organisatie de mogelijkheid om aan de ene kant groenassortiment te tonen en te beleven, en aan de andere kant te zorgen voor uitleg met geur, geluid en gevoel.

Een dergelijke opzet van tuinen is volgens de initiatiefnemers van maatschappelijke waarde en zal leiden tot meer plantbewustzijn. Dit maakt het ook een mooie plek om bijvoorbeeld inkopers voor het openbaar groen en de gezondheidszorg uit te nodigen voor een bezoek.

De Lowgardens Nurseries-ondernemers Peter Vanlaerhoven en Pascale Matthijsen zorgen voor de regie en hebben ervaring met dergelijke tuinen; zo legden zij vorig jaar bij het OCMW in Rijkevorsel al een zorgtuin aan. Die tuin is erop gericht om zieke en dementerende mensen met de juiste prikkels naar buiten te krijgen.

Zundertse thee

Vakbeurs GrootGroenPlus is eveneens een samenwerking aangegaan met Johan Jansen van Special Plant Zundert; de ontwikkelaar van de eerste Nederlandse thee: de JOAN Dutch tea maker theecollectie. Alle deelnemers en bezoekers kunnen genieten van een kopje Zundertse thee: lokaal, schoon, duurzaam, vers en eerlijk gekweekt.

Perceel in Zundert waar JOAN Dutch tea wordt gekweekt.

De thee wordt op de beursvloer standaard in drie smaken beschikbaar gesteld. Op de centrale koffiepunten, in de perskamer en in het restaurant zijn zelfs zes soorten verkrijgbaar, waaronder de Zundert-thee, uiteraard met aardbeien, een andere Zundertse specialiteit, en de Van Gogh-thee, vernoemd naar de beroemde schilder, geboren in Zundert.

Vakbeurs GrootGroenPlus wordt gehouden van 2 tot en met 4 oktober in Zundert.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties