De Boomkwekerij Nieuws GrootGroenPlus laat ’buitenstaanders’ naar sector kijken

GrootGroenPlus laat ’buitenstaanders’ naar sector kijken

0

De organisatie van GrootGroenPlus vroeg zeven ’buitenstaanders’ op de beurs eens met andere ogen naar de boomkwekerijsector te kijken. De resultaten moeten de beursorganisatie tips opleveren om problemen die in de boomkwekerijsector spelen het hoofd te bieden.

Met welk idee komen jullie naar deze beurs? Over welke aspecten die je hier ziet ben je verbaasd? En is na een rondje op de beurs het imago dat jullie van van de boomkwekerij hebben veranderd? Hoe is het personeelsgebrek voor de sector op te lossen?

Het zijn een aantal vragen die beursvoorzitter David Bömer zeven ’buitenstaanders’ – van imker tot technisch ingenieur – meegaf voordat zij een rondje maakten over GrootGroenPlus. Een paar uur later is Bömer een paar volgeschreven a4’tjes en een veelheid aan opmerkingen rijker. „Ik moet alles nog even rustig gaan bekijken, maar twee dingen vallen mij al wel op. Ten eerste over het imago van de boomkwekerij. De ’buitenstaanders’ zeggen over het algemeen dat ze vooraf helemaal geen beeld hadden bij de boomkwekerijsector. Zij kunnen niets zeggen over het imago. Dus niet in negatieve, maar ook niet in positieve zin. Dat is iets waar de sector dus volgens hen aan kan werken. Laat zien wat je doet!”

Beursvoorzitter David Bömer (midden, staand) vraagt ’buitenstaanders’ om een rondje over GrootGroenPlus te lopen en eens met andere ogen naar de boomkwekerijsector te kijken. (Foto: Ron Barendse)

Een tweede aspect dat naar voren komt is het personeelsgebrek in de sector. Ook hier zien de ’buitenstaanders’ dat de sector naar buiten toe te onzichtbaar is. „Ze geven aan dat ze geen campagnes zien om personeel te werven en ook op de beurs merken ze nergens dat bedrijven een tekort aan personeel hebben. Kortom, hierin kan de boomkwekerijsector volgens hen nog wel wat stappen zetten”, aldus Bömer.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar