Grootste Britse kwekers boeken meer omzet

De grootste Britse boomkwekerijen hebben een hogere omzet behaald dan een jaar geleden, vooral door een sterke Britse aanlegmarkt.

Dat blijkt uit de nieuwste lijst van de 70 (qua omzet) grootste Britse sierteeltbedrijven die Horticulture Week heeft opgesteld.

Volgens het blad hebben de grootste leveranciers op de aanlegmarkt geprofiteerd van het feit dat ze Brits zijn, ’omdat de wisselkoersen en de Brexit een impact hebben op de import’. De import vanuit de Nederlandse boomkwekerij was vorig jaar echter stabiel, aldus cijfers van het CBS en Wageningen Economic Research, na jaren van groei.

In de top 10 van Britse sierteeltbedrijven met de hoogste omzet staan twee boomkwekerijen: David Austin Roses op 7 en Farplants op 8. Daarna volgen Evergreen Exterior Services (11), Anglia Group (17) en Johnsons of Whixley (19).

De top 10 wordt aangevoerd door Flamingo Flowers, met een omzet van omgerekend €235 miljoen die Britse retailers (ook online) voorziet van snijbloemen. Daarna volgen Newey, Ball Colegrave, Bridge Farm en Coletta & Tyson.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties