‘Grote vier’ roepen op om chemievrij te bestrijden

  De vier grootste groenbedrijven van Nederland sluiten zich aan bij het streven van het kabinet naar een pesticidevrij Nederland in 2030. De bedrijven blijven onkruid chemievrij bestrijden en roepen andere groenbedrijven op om hetzelfde te doen.

  De vier groenbedrijven – Idverde NL, Donker Groep, Krinkels en Dolmans Landscaping Group – reageren hiermee op de uitspraak van het gerechtshof van Den Haag. Dit verklaarde eind november het verbod op professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw onverbindend. De bedrijven stellen dat ze niet willen wachten op de cassatietermijn en de eventuele uitspraak van de Hoge Raad naar aanleiding van het besluit.

  Verduurzaming onkruidbestrijding

  De groenbedrijven wijzen erop dat de afgelopen vier jaar door de branche is ingezet op verduurzaming van onkruidbestrijding door alternatieven te bedenken.

  „Door slim te investeren is chemische onkruidbestrijding helemaal niet meer nodig. Het gebruik van vaste planten is hier een mooi voorbeeld van. Door de juiste soorten aan te leggen wordt onkruid onderdrukt. De kosten van het onderhoud gaan hierdoor omlaag en de beleving van het groen gaat omhoog.”

  Volgens de bedrijven biedt afschaffing van chemische bestrijding kansen voor een beter milieu. „Toekomstgericht handelen heeft een impact op het beter achterlaten van onze wereld. Door ons te richten op duurzame oplossingen bepalen wij wat er in de toekomst gebeurt.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties