H2Trac gaat verder met e-trekker én waterstofversie

De uitvinders van de Multi Tool Trac hebben H2Trac opgericht. Met een nieuwe investeerder bouwen ze verder aan de elektrische werktuigendrager. Plus aan een waterstofversie.

Enkele jaren geleden was de Multi Tool Trac bedacht door landbouwtechnicus Paul van Ham, machinefabriek Boessenkool en biologische akkerbouwers (bekijk testrit die De Boomkwekerij maakte met kwekers). De ontwikkeling leidde tot MTT Tractors, maar deze bv is op 5 mei 2020 failliet verklaard door Rechtbank Gelderland in Zutphen. Van Ham is met zijn broer Peter-Jan van Ham verder gegaan met H2Trac. De samenwerking met Boessenkool is gestopt.

De broers Van Ham melden op de site van H2Trac dat ze een nieuwe investeerder hebben gevonden ’met ruime kennis en ervaring in de machinebouw’. Wie dat is, is nog niet bekend. Ze bouwen nu gezamenlijk de eerste nieuwe elektrische werktuigendrager. Eind 2020 zal die klaar zijn; in 2021 wordt de productie opgeschaald. Parallel hieraan bouwen ze hun eerste machine die op waterstof (H2) rijdt. Daarmee zijn lange oplaadtijden van accu’s te voorkomen, aldus Van Ham. Medio 2021 zal deze H2Trac operationeel zijn.

Beeld: H2Trac

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter-Jan van Ham
Peter-Jan van Ham
1 jaar geleden

We zijn nu echt aan het rijden

zcene1.jpeg