Hacol verhuist naar andere locatie

Rozenkwekerscoöperatie Hacol gaat vanaf een andere bedrijfslocatie in Lottum werken. De vorige locatie was Boomkwekerij Ruud Vosbeek, de bv die vorige maand failliet ging.

Hacol is volop bezig met het regelen van een nieuwe centrale locatie, waar leden hun verkochte rozen kunnen brengen voor verzending naar klanten. De coöperatie is hiervoor in gesprek. „We zijn in de afrondende fase”, zegt voorzitter Ger Spreeuwenberg. „Onze verkoop van rozen draait dus gewoon door, net zoals voorheen.”

Boomkwekerij Ruud Vosbeek bv werd 9 september failliet verklaard door Rechtbank Limburg. De locatie van deze bv was tevens in gebruik door Hacol. Door het faillissement is de coöperatie „aanzienlijk gedupeerd”, aldus curator Ralf Thijssen. „Hacol is een van de schuldeisers. Er zijn er meer, met de bank voorop.”

De bv produceerde hoofdzakelijk potrozen. Het grootste deel van de voorraad was volgens de curator al uitgeleverd. De vaste activa van het bedrijf zitten in een holding. „De holding is buiten het faillissement gebleven”, aldus Thijssen. Volgens hem komt er geen doorstart van de kwekerij. „Niemand heeft zich nog gemeld.”