‘Half miljoen bomen planten op Nationale Boomfeestdag’

Stichting Nationale Boomfeestdag wil dit jaar tijdens de landelijke boomplantdag een half miljoen bomen planten. Daarmee moet het oude record van 235.000 aangeplante bomen worden verbroken.

Het Wereld Boomplantrecord is in handen van Ethiopië, daar werden op één dag 350 miljoen bomen geplant. Stichting Nationale Boomfeestdag heeft niet de ambitie om dit wereldrecord te breken, maar wil wel een nieuw nationaal record vestigen: 500.000 bomen op één dag.

Alphen aan den Rijn

De 64ste Nationale Viering Boomfeestdag vindt dit jaar plaats in gemeente Alphen aan den Rijn. Op woensdag 18 maart planten Alphense kinderen honderden bomen en struiken in het hart van het Prinses IreneBos. Ook wordt een KinderKlimaattop georganiseerd. Kinderen gaan in onderhandeling met CEO’s, natuurorganisaties en politici over hun ideeën voor een leefbare aarde.

Particuliere markt

Inmiddels hebben diverse partijen, waaronder Intratuin en Staatsbosbeheer, zich al gemeld om een bijdrage te leveren aan het Nationaal Boomplantrecord. Directeur Peter Derksen wil echter ook de particuliere markt bereiken: „Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs rijks-, provinciale- en waterwegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons.”

Aanmelden

Een half miljoen bomen plant je niet zo maar. „Om al die bomen te planten, hebben we heel veel hulp nodig, van jong tot oud! Iedereen kan zich aanmelden. We vragen de hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale-, provinciale- en rijksoverheden.”

Aanmelden kan via de website van Stichting Nationale Boomfeestdag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties