De Boomkwekerij Handelsdelegatie Servië en Kroatië naar Lottumse rozen

  Handelsdelegatie Servië en Kroatië naar Lottumse rozen

  0

  Een handelsdelegatie uit Servië en Kroatië bezoekt het komende Rozenfestival in Lottum. Ook zullen de Serviërs en Kroaten kennismaken met de Noord-Limburgse rozenteelt.

  De handelsdelegatie komt onder andere uit Lipolist, een Servisch dorp dat vergelijkbaar is met Lottum: het heeft ongeveer evenveel inwoners, er worden ook veel rozen gekweekt en er vindt ook een rozenfestival plaats, zo laat de Lottumse festivalorganisatie weten.

  In Servië en Kroatië draaide vijf jaar geleden het EU-project ’Rosis, Rosas, Rosarium’ met als doel hun sectoren duurzaam te ontwikkelen. Nu draait er het vervolgprogramma ’Roses4H’ waarbij de focus ligt op pesticiden en insecticiden.

  Ruim 20 betrokken vakmensen, waaronder kwekers, docenten en wetenschappers, bezoeken het Rozenfestival en partners van het Lottumse evenement: Veiling Rhein-Maas, cash-and-carry FloraZON, Frank Coenders Kwekerijen, Lakei Boomkwekerijen en Vergeldt & Bouten Boomkwekers.

  Het Rozenfestival vindt plaats van 10 tot en met 13 augustus.

  Foto: Arno Engels

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar