Handtekeningen onder Floriade 2022

De gemeente Almere, de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en de International Association of Horticultural Producers (AIHP) hebben 1 september drie overeenkomsten ondertekend. Hiermee is de komst van de Floriade Almere 2022 definitief.

Met de NTR ondertekent Almere twee overeenkomsten, die betrekking hebben op het gebruik van het woord- en beeldmerk en de samenwerking. Om een wereldtuinbouwtentoonstelling van de hoogste categorie te mogen organiseren is de goedkeuring van de International AIPH essentieel. In een overeenkomst met de gemeente Almere geeft de AIPH haar goedkeuring aan de Floriade 2022 als een Wereldtuinbouwtentoonstelling.

De drie overeenkomsten kunnen nu getekend worden omdat de Almeerse gemeenteraad in juli van dit jaar haar definitieve akkoord op de plannen voor de Floriade heeft gegeven.

De Floriade Almere 2022 verbindt met haar thema Growing Green Cities de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere. De Floriade is geen eenmalig evenement, maar wordt benut om Almere versneld groener te maken. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Met de Floriade wil Almere een innovatieve en duurzame stadswijk realiseren en daarmee de hele regio een groene impuls geven.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij