HAS Hogeschool start in Venlo met opleiding Healthy Living

In september 2019 start HAS Hogeschool in Venlo met een opleiding Healthy Living. De focus van deze nieuwe opleiding ligt op het ontwikkelen van innovatieve concepten op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren.

Het gaat hierbij om het voorkomen van ziekten in plaats van het genezen ervan. Aanleiding voor het aanbieden van de opleiding Healthy Living is dat maatschappelijk gezien steeds meer aandacht komt voor preventie van leefstijlgerelateerde ziekten.

In het derde jaar kunnen studenten onder andere kiezen uit de studierichting
Health & Environment. Hierbij komen de volgende thema’s aan bod: inrichting sociale en fysieke omgeving, land- en tuinbouw, mens-dierinteracties en stad- en streekontwikkeling.

Gezondste regio

HAS Hogeschool kiest bewust voor Venlo als standplaats. De regio Noord-Limburg heeft de ambitie in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Open dag

Op 24 november vindt bij HAS Hogeschool in Venlo een open dag plaats. Op deze dag wordt over de nieuwe opleiding Healthy Living voor het eerst voorlichting gegeven. Meer informatie volgt binnenkort op hashogeschool.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties