Heel Holland wipt

  Zo, die staat. Je kan denken, wat gaan we doen? We gaan dus wippen. Van maart tot september, door heel Nederland, superveel wippen. Ik geloof dat er vorig jaar 90.000 keer gewipt was, dus de uitdaging is om er dit jaar dik overheen te gaan. En ik doe mee, want er kan nooit genoeg aandacht zijn voor wippen.

  Het mag thuis zijn, maar misschien is wippen in het openbaar nog veel leuker toch? Gewoon lekker samen met de buren, de overburen, ach, misschien doet heel de straat wel mee. Lekker.  O ja, dit heb ik niet zelf verzonnen, maar dit gaat over het NK tegelwippen. Topactie! Tegel eruit, plant erin. Kerstboom eruit, kamerplant erin was al een winnaar, maar deze overstijgt dat niveau ruimschoots hoor.

  Dus pak je tegelwipper, wip die 30 bij 30 eruit, geel zand (of gebroken puin) verwijderen, zakje bloemaarde erin en planten maar. Twijfel jij over wat je erin zal zetten? (kuch, ik heb Euonymus zat). Google even ’tegeltje groen’ en daar kun je ook nog eens leuke plantpakketjes kopen. Tegeltje balans lijkt me wel wat. Of Tegeltje gemak, maar Tegeltje leven is ook aan te bevelen.

  Even terug naar dat NK tegelwippen, want dat is niet niks. Vorig jaar was de klassieker: Amsterdam nam het op tegen Rotterdam. En weet je wat? Rotterdam won. Op de Cool­singel vlogen de tegels door de lucht van vreugde. Ik kan niet wachten op Super Sunday, want in Eindhoven en Alkmaar denken ze ook dat ze goed zijn in wippen.

  Ik denk dat deze competitie het ook goed gaat doen op feestjes. ’Heb jij al gewipt dit jaar?’ O wacht, dat met die feestjes is nog wel een dingetje voorlopig. Niet getreurd, je mag met vier man tegelijk buiten wippen. Wel op anderhalve meter afstand. 

  Er is eigenlijk maar één puntje van kritiek op dit hele evenement. De winnaar gaat naar huis met een gouden tegel. Kom op zeg, die dingen moeten er juist uit. Ik zou dat even vervangen door een gouden wipper, dat lijkt me meer gepast. Wordt, bij winst, thuisbezorgd….met een Fordje Escort.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties