Hefbrug Boskoop gaat minimaal week later open

De hefbrug in Boskoop gaat niet op 18 november open. Er zijn nieuwe roestplekken gevonden en die zorgen ervoor dat de brug op z’n vroegst 24 november open gaat.

Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. De onderhoudsaannemer hoopt de werkzaamheden op 24 november af te ronden.

Inmiddels zijn bovenin beide torens tijdelijke windverbanden aangebracht. Ook
zijn hierna delen van het bestaande windverband die verroest waren, verwijderd. De tijdelijke werkbordessen bovenin beide torens zijn geschikt gemaakt voor het uitvoeren van het werk dat nodig is aan de constructie om de ballastblokken tijdelijk op te hangen. Deze
versterkingsconstructie is inmiddels in beide torens aangebracht en heeft deze week een beschermlaag gekregen. Beide verbindingspunten die versterkt moesten worden, zijn klaar. Eén van deze punten, laag in de toren aan de centrumzijde, krijgt ook deze week een beschermlaag. Het werk aan de slijtlaag op het beweegbare dek zullen eind deze week
klaar zijn.

Omdat de provincie nu maatregelen neemt om de constructiedelen te beschermen tegen weersinvloeden, kan het aanvullend onderhoud gepland worden in het eerste halfjaar van 2020 in plaats van het eerste kwartaal van 2020.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties