Helma van der Louw zwaait af bij Boskoopse studieclub

  Met een stevig applaus heeft de studieclub van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop dinsdagavond 20 maart afscheid genomen van Helma van der Louw. Zij trok maar liefst 17 jaar de kar.

  Afscheid Helma van der Louw studieclub Boskoop
  Helma van der Louw pakt haar boeltje in na afloop van het laatste door haar georganiseerde Kwekerscafé in Boskoop.

  Dinsdagavond werd het laatste Kwekerscafé van het winterseizoen gehouden. Daarbij zette de voorzitter van de Studieclub er met lichte weemoed een punt achter, ingegeven door drukke werkzaamheden in onder andere de lokale politiek. Haar taken worden overgenomen door een duo: Nico Dolmans en Herman Alblas. Zij gaan tekenen voor de organisatie van de tuinavonden en Kwekercafé’s, zonder zich voorzitter te gaan noemen. Sinds het opgaan van de studieclub in de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop was er feitelijk al geen sprake meer van een voorzitterschap.

  Zowel Michiel Gerritsen als wethouder Kees van Velzen bedankten Helma van der Louw voor haar tomeloze inzet en noemden haar ‘een bijzonder mens’. Haar markante wijze van leidinggeven aan bijeenkomsten noemde Gerritsen gekscherend ‘de Van der Louw show’. Een show die wordt gewaardeerd, getuige het applaus waarmee de aanwezige studieclubleden haar bedankten.

  Het afscheid betekent niet dat de boomkwekerij en vaste plantenteelt Van der Louw uit het oog gaat verliezen. Met haar publiciteitswerk, in de lokale politiek en als voorzitter van de KVBC blijft zij bij het vak betrokken. Bovendien liet zij bij het afscheid weten misschien wel weer andere nieuwe dingen op te gaan pakken.

  Van der Louw eindigt de avond op een voor haar kenmerkende gedreven wijze. Uit een inventarisatie over het boomkwekerijgebied in de regio Boskoop haalt zij een positieve conclusie – dat 81% van het areaal geschikt is voor doorontwikkeling – om af te rekenen met een persoonlijke frustratie. „Dan hoor je wel eens zeggen dat Boskoop een museum wordt. Laten we daar nu toch eens mee ophouden!”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties