Hortipoint Hengelo maakt lijst van 500 bijzondere bomen

  Hengelo maakt lijst van 500 bijzondere bomen

  0

  Het college van B en W van de Gemeente Hengelo heeft op dinsdag 5 december de Bijzondere Bomenlijst 2017 vastgesteld. Op deze lijst staan ruim 500 markante gemeentelijke bomen die beeldbepalend zijn of die een belangrijke symbolische waarde voor Hengelo hebben.


  Kaart
  De lijst is online op een kaart te raadplegen en maakt deel uit van de Bomenverordering die in 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld. Bij het opstellen van de lijst heeft de gemeente hulp gehad van groene partners.

  Wethouder Marcel Elferink: „Het is goed dat we zuinig zijn op het groen in onze stad. Ik wil met name de vrijwilligers van het IVN en KNNV bedanken voor hun inzet voor het Hengeloos groen en de totstandkoming van deze mooie lijst. Juist deze bijzondere bomen zijn het beschermen waard, nu en in de toekomst.”

  Ook particuliere bomen
  Op dit moment bevat de Bijzondere Bomenlijst alleen gemeentelijke bomen, maar in de loop van 2018 komen daar ook particuliere bomen bij.

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar