De Boomkwekerij Henk Raaijmakers nu voorzitter ‘LTO nieuwe stijl’

  Henk Raaijmakers nu voorzitter ‘LTO nieuwe stijl’

  0

  Henk Raaijmakers is opnieuw benoemd door LTO Nederland tot voorzitter van de vakgroep Bomen en Vaste planten. Hij is een van de eerste voorzitters die past in de ‘nieuwe stijl’ van LTO Nederland.

  LTO Nederland wil moderniseren en zoekt bestuurders die in die nieuwe manier van werken passen. Alle sectorvoorzitters hebben daarom opnieuw moeten solliciteren naar hun baan en zijn opnieuw beoordeeld aan de hand van vernieuwde criteria. Daarbij is een vertrouwenscommissie ingeschakeld die pittige gesprekken voerde met de kandidaten.

  En de uitslag is dat Henk Raaijmakers mag blijven. „Gelet op de nieuwe functieprofielen blijft hij de meest geschikte kandidaat voor de vakgroep,” aldus LTO-voorzitter Marc Calon.

  Maatschappelijk draagvlak

  De vernieuwing binnen LTO moet leiden tot het uitdragen van één landelijke stem. Van bestuurders nieuwe stijl wordt verwacht dat zijn in verbinding met de leden een visie en strategie bepalen die gedragen wordt door maatschappij en politiek. Die strategie moet duidelijkheid opleveren en deze nieuwe stijl van belangenbehartiging moet uiteraard ook effectief zijn: het moet ruimte voor ondernemers in de sector opleveren. Calon: „De vernieuwing zit hem niet alleen in de nieuwe functieprofielen en sterke voorzitters. Ik zie het ook duidelijk terug in de nieuwe manier van denken bij LTO.”

  Reageer op dit artikel

  avatar