’Het is weer ouderwets rustig deze zomer’

„Na een bizar druk seizoen, is het sinds begin juni weer ouderwets rustig”, zegt Rudy Vannevel, directeur van Willaert Boomkwekerijen. „In ieder geval rustiger dan de vorige coronazomer.”

„Onze winterslaap is in de zomer. We grijpen de betrekkelijke rust aan om kwekers en klanten te bezoeken, vraag en aanbod in kaart te brengen en prijsafspraken te maken. Afspraken zijn lastig te maken, na een zo extreem seizoen. Het referentiekader is zoek en iedereen lijkt af te wachten wat de ander gaat doen.

Bij de prijsafspraken houden we rekening met verhogingen. Zowel bij de inkoop als de verkoop. Over de hele linie zijn kosten gestegen en de vraag is lang extreem hoog geweest. Het ligt dus voor de hand dat de hele keten wat meer zal willen rekenen. Maar ook dat het begrip daarvoor bij afnemers wat groter zal zijn.”

„Afspraken zijn lastig te maken, na een zo extreem seizoen”, zegt Rudy Vannevel. (Foto: Willaert)

Huisbeurs in september

We zijn ook al druk bezig met de voorbereidingen van onze huisbeurs in september. De vorige twee edities hebben we 100% digitaal gedaan vanwege corona, nu gaan we onze klanten daarvoor weer uitnodigen. Zoals het er nu uitziet, kan dat in september weer. We zien er naar uit om iedereen weer te ontmoeten en klanten ons sortiment te kunnen laten zien.

Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij editie 14. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al deze rubriek en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties