’Het was een half jaar als nooit tevoren’

Bij Van den Berk Boomkwekerijen in Sint-Oedenrode kijkt commercieel directeur Hans van Rijsewijk terug op de eerste helft van het leverseizoen. „Het is o zo verleidelijk om nu ook je kleinere maten te verkopen.”

Het seizoen is zowel qua leverperiode als qua financieel boekjaar halverwege. Maar qua geleverde aantallen is het jaar al ver over de helft. „Vorig seizoen was al goed, maar het laatste halfjaar was een periode als nooit tevoren. We willen groeien en die groei is er.”

„Het is o zo verleidelijk om nu ook je kleinere maten te verkopen”, zegt Hans van Rijsewijk, commercieel directeur Van den Berk Boomkwekerijen. (Foto: Ron Barendse)

De boomkweker uit Sint-Oedenrode is gespecialiseerd in middelgrote – tot grote bomen. Het vraagt volgens Van Rijsewijk bewuste keuzes welke bomen op de lijst komen om te worden verkocht. „In september maken we een kwekerijrondgang. Met drie, vier man van het bedrijf bekijken we ieder perceel en ieder soort. Wat houden we in doorkweek, welke komen in de verkoop en van welke bomen nemen we afscheid?”

Welke maat hanteert het bedrijf als ondergrens bij verkoop? Waarom verkocht het bedrijf hun Rhododendron-kwekerij in Noord-Duitsland?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 1. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties