Hortipoint ’Het zou leuk zijn een vrouw te ontmoeten, die me uit de...

  ’Het zou leuk zijn een vrouw te ontmoeten, die me uit de tuin trekt’

  0

  De 49-jarige bouvardia-kweker Jaap Vreeken uit Rijsenhout is een van de tien boeren – en enige bloemenkweker – die dit jaar meedoen aan het tv-programma Boer Zoekt Vrouw. In de eerste aflevering, die gisteravond werd uitgezonden door KRO-NCRV, kon je kennismaken met de sympathieke bloementeler. „Het zou leuk zijn als er een vrouw zou komen, die mij uit de tuin vandaan trekt”, zo vertelde Jaap aan presentatrice Yvon Jaspers.

  Yvon Jaspers, presentatrice van Boer Zoekt Vrouw en bouvardiateler Jaap Vreeken. Foto: Linelle Deunk

  Vreeken, die zijn bouvardia’s „kleine cadeautjes” noemt, „die allemaal netjes opengaan, de een na de ander”, komt naar eigen zeggen buiten de kas weinig vrouwen tegen met wie hij een relatie zou kunnen aangaan. De kweker heeft in het verleden weleens een relatie gehad, maar dat heeft nooit tot samenwonen of trouwen geleid.

  De van zichzelf vrij stille Jaap, zoals hij het zelf zegt, kweekt al dertig jaar bouvardia’s. Hij nam het inmiddels 5 ha tellende bedrijf ooit van zijn vader Krijn over. Op een drukke dag oogst hij wel vijf- tot zesduizend bossen bloemen. Naast zijn werk houdt hij er voor de hobby nog twintig shetlandpony’s op na, achter zijn kas.

  Vanaf september is te zien hoe het Jaap en de overige deelnemers aan Boer Zoekt Vrouw vergaat op het liefdespad. Dan weet je ook welke boeren op tv worden gevolgd en welke online via boerzoektvrouw.nl. Kijk de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw hier terug. Het fragment met Vreeken begint op 49:34.

  Quincy von Bannisseht
  Quincy von Bannisseht is redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Voor onderwerpen op het gebied van onder meer handelspolitiek, economie, agribusiness, logistiek en marktontwikkelingen draait hij zijn hand niet om.

  Reageer op dit artikel

  avatar