’Het zou mooi zijn als 75% van de tray’s terugkomt’

Tuincentra sturen sinds dit jaar hun trays retour naar vaste plantenkweker Griffioen Wassenaar, die ze vervolgens laat recyclen. Algemeen directeur Stefan Verbunt: „Voor het gemak moet je geen statiegeld-tray introduceren.”

Dit voorjaar introduceerde Griffioen Wassenaar als eerste kweker een eenmalige tray met statiegeld richting hun tuincentrumklanten. Het statiegeld moet ervoor zorgen dat de tray terugkomt en weer kan worden gerecycled. „Ja, het kost meer moeite, maar we willen de gemakzucht doorbreken”, zegt algemeen directeur Stefan Verbunt.

Een tray is niet zo simpel

De totstandkoming van de tray was een lang traject. Een aantal materialen is in de voorbije jaren de revue gepasseerd maar ook weer afgevallen. Uiteindelijk kwam het bedrijf uit bij een plastic grondstof dat gemaakt is van de binnenkant van koelkasten. Daarmee bestaat de tray voor 100% uit post-consumer materiaal.

Stefan Verbunt: „Het zou mooi zijn als 75% van de tray’s terugkomt.” (foto: Ron Barendse)

Lees in De Boomkwekerij 21 meer over het initiatief van Griffioen Wassenaar en de hobbels die het bedrijf moest overwinnen. U kunt het artikel ook lezen in ons digitale magazine. (met inlog)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties