De Boomkwekerij Teelt Hibiscus wint op Farwest Show

Hibiscus wint op Farwest Show

0

Op de Farwest Show in Oregon is een nieuwe selectie van Hibiscus verkozen tot beste nieuwigheid. De Amerikaanse vakbeurs toonde ook een nieuw inheems alternatief voor Buxus-beplantingen in tuin en landschap.

De beste nieuwigheid heet Hibiscus Cherry Choco Latte (Summerific). De plant is gewonnen door Walters Gardens en op de Farwest Show geshowd door Walla Walla Nursery. De vakbeurs werd van 22 tot en met 24 augustus traditioneel in Portland, Oregon gehouden.

Cherry Choco Latte vormt grote roze-witte bloemen met een opvallend groot rood oog. Volgens de Amerikaanse winner en kweker groeit de Hibicus dusdanig compact, dat hij geschikt is voor aanplant in kleine ruimten.

Inheemse Ilex als Buxus-alternatief

De Farwest Show liet totaal een 60-tal nieuwigheden zien die Amerikaanse bedrijven nu op de Amerikaanse markt brengen. Daaronder een nieuwe Hydrangea uit de Endless Summer-serie van Bailey: Summer Crush, met paarse/frambooskleurige bloemen. Bailey introduceerde op Farwest ook een nieuwe Ilex crenata, Straight & Narrow, die zoals de naam aangeeft rechtop en smal groeit.

Spring Meadow Nursery en Proven Winners introduceerden een noviteit van veredelaar Mike Farrow die volgens hen een goed alternatief is voor Buxus-beplantingen in tuin en landschap: Ilex glabra Strongbox. De soort is inheems in Noord-Amerika.

 

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar