De Boomkwekerij Nieuws Hoe gaan najaarsbeurzen eruit zien in tijden van corona?

Hoe gaan najaarsbeurzen eruit zien in tijden van corona?

0

Afblazen, uitstellen of aanpassen? Plantarium gaat niet door en andere najaarsbeurzen zoeken naar wegen om toch klanten te kunnen ontvangen.

Als gevolg van de coronacrisis bestaat er een verbod op vergunnings- en meldplichtige evenementen tot 1 september. Daarmee gaat ook ’De week van Plantarium’ er heel anders uitzien.

Vraag die onder andere speelt is wat de definitie is van een werkgerelateerde bijeenkomst. De richtlijnen van de overheid zeggen over de situatie tot 1 september: ’Werkgerelateerde bijeenkomsten kunnen doorgaan met maximaal 100 personen als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Het gaat daarbij om de continuering van dagelijkse werkzaamheden.’

Hoe gaat de najaarsbeurs van Arie Bouman Tuinplanten eruit zien? (foto: Ron Barendse)

Tuincentrumprotocol

„Ik kan me voorstellen dat we bij onze najaarsbeurs bijvoorbeeld via tuincentrumprotocollen kunnen gaan werken. Die zijn immers ook al goed bekend bij de inkopers die onze beurs bezoeken”, zegt Dirk Bouman van Arie Bouman Tuinplanten.

In De Boomkwekerij 10 leest u reacties van Groen-Direkt, Plantarium, Plant Collect, Menkehorst en Arie Bouman Tuinplanten over hoe ’De week van Plantarium’ er mogelijk gaat uitzien. Dit nummer ligt sinds 8 mei bij abonnees op de mat. U kunt het artikel ook lezen in ons digitale magazine

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar