Hoeveel uur mag mijn medewerker maximaal werken?

Op veel bedrijven is het rooiseizoen in volle gang. Wat is het maximale aantal uren per week waarvoor boomkwekers hun medewerkers mogen inzetten?

In De Boomkwekerij 21 stond een artikel over dit onderwerp dat tot vragen heeft geleid. Reden om in De Boomkwekerij 23 een completer beeld te verschaffen. Door de vele regels op het gebied van arbeidstijden en uitzonderingen daarop is dit volgens Margot van Herwerden, advocaat bij Houthoff, een complex onderwerp en laat het antwoord op de vraag ’Hoeveel uur mag mijn medewerker maximaal werken?’ zich moeilijk in enkele zinnen vatten.

Precair onderwerp

Daarnaast is het volgens haar een precair onderwerp, alleen al omdat er meerdere belangen zijn bij het zoeken naar een ideale mix tussen de wet- en regelgeving, een doelmatige bedrijfsvoering en het werk­plezier van werknemers. Van Herwerden, schreef in overleg met Marco Bellekom, Werkgeverslijn land- en tuinbouw, een uitgebreid artikel over dit onderwerp en geeft antwoord op de vraag: Hoeveel uur mag mijn medewerker maximaal werken?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 23. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Illustratie: Peter Moorman

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties