De Boomkwekerij Nieuws HortiFootprint brengt eenduidige berekening duurzaamheid

HortiFootprint brengt eenduidige berekening duurzaamheid

0

De boomkwekerij moet duurzamer. Maar wanneer is de productie duurzaam? De HortiFootprint moet een gestandaardiseerde methodiek worden voor een internationaal geaccepteerde milieufootprint voor tuinbouwproducten waarmee duurzaamheid meetbaar wordt.

Wat kan een kweker met een berekening van een footprint? Vooralsnog is de HortiFootprint geen keurmerk of certificering. Het zijn rekenregels om inzichtelijk te maken wat de milieu-impact is van de productie van een plant, bloem of vrucht. Het geeft kwekers inzicht in hun duurzaamheid en maakt inzichtelijk waar mogelijkheden tot verbetering zitten.

Als meerdere kwekers de rekenmethodiek toepassen of een kweker voor verschillende locaties de berekening maakt, worden verschillen in duurzaamheid wel zichtbaar. Ook van producten onderling worden verschillen zichtbaar.

Lees meer over de HortiFootprint in De Boomkwekerij 21 die aanstaande vrijdag op de mat valt of lees het in het digitale magazine.

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar