De Boomkwekerij Markt Hortistock: nieuw digitaal handelsplatform voor de boomkwekerij

Hortistock: nieuw digitaal handelsplatform voor de boomkwekerij

0

Bezoekers kunnen tijdens Plantarium voor het eerst kennis maken met Hortistock. Dit digitale handelsplatform voor boomkwekers bindt de strijd aan met bijvoorbeeld Varb en FloraXchange. „Wij zijn laagdrempeliger”, zegt eigenaar Dominique Julius.

In Hortistock kunnen boomkwekers tegen een vergoeding hun aanbod zetten. Afnemers kunnen gratis gebruik maken van het systeem en hierdoor is het aanbod volgens Julius voor meer kopers inzichtelijk dan bij systemen waar ook de kopers moeten betalen om het aanbod te mogen zien.

Hortistock wordt volgens Julius met name een vraag- en aanbodsysteem. Kweker en koper kunnen vervolgens in onderling contact zaken met elkaar verder afstemmen. Het systeem gaat bijvoorbeeld niet voorzien in orderbevestigingen of leverbonnen.

Kwekers betalen voor deelname in het eerste jaar €99, in het tweede jaar €249. Tijdens Plantarium is een demoversie van Hortistock te zien, per 1 september moet het systeem operationeel zijn.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar