Huisbeurs

  Hey Coen, heb je nog wat stek over?’ ’Hey Bart, jazeker, ik heb vrijdagmiddag nog wat binnengekregen en de ruimte in mijn kas wordt nu wel erg beperkt. ’Ik heb koffie’, appt Bart me terug. Met andere woorden, kom je ze ook nog brengen. ’Voor koffie breng ik ze maandagmorgen.’

  Zo kom ik ook nog eens ergens. Als ik bij Bart binnenloop staan er nog wat resten van zijn huisbeurs. Nou ja, eigenlijk staat alles er nog en het ziet er prima uit. Het nodigt gelijk uit om er even langs te lopen. ’Hoe is de aanloop geweest?’ vraag ik. Je weet namelijk nooit wat zoiets wordt, zijn de kopers wel van hun tuincentra of van hun beeldschermpjes weg te lokken? ’Ja, eigenlijk best wel goed, de mensen die kwamen hadden tijd genoeg, je leert ze wel beter kennen dan op een grotere beurs, de gesprekken gaan ook eens ergens anders over.’

  Op weg naar huis na de koffie en zelfs een gevulde koek die ook nog over was van de beurs laat het me toch niet los. De altijd positieve Bart zag wel voordelen van zo’n beurs. En je kan met je klanten nog eens rondlopen, of ben je niet trots op je bedrijf? Dan moet je daar ook eens over nadenken. Je eigen koffie, je eigen bedrijf, daar ben je toch het meest senang, niet?  Vroeger werkte iedereen op kantoor, nu is thuiswerken eerste keus, en voor veel mensen bevalt dat uitstekend.

  Dus, lieve sector, bij deze roep ik januari 2022 uit tot de maand van de huisbeurs. Laten we alle eigenaren en in­­kopers van ’Groene producten’ uitnodigen op onze bedrijven. En stop dat geld wat je normaal kwijt was aan standhuur eens in B&B-vouchers. Want die dingen schieten hier ook als paddenstoelen uit de grond en die hebben vast door de week nog wel overnachtingen over. Deel zo’n voucher direct uit bij elke order boven de 1.000 euro bijvoorbeeld, dan zet het ook nog wat zoden aan de dijk.

  Zorg wel voor een B&B met een barretje, dan leer je je klanten pas echt kennen. Hoppa mensen, aan de gang, elk nadeel heeft zijn voordeel, spuien die ideeën.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ame
  Ame
  9 maanden geleden

  heel leuk

  Ame
  Ame
  9 maanden geleden

  Heel leuk en interessant voor bedrijven en ook voor groene en duurzame bedrijven 🙂

  Ame – https://www.biobey.be/