De Boomkwekerij Nieuws Hulp voor ondernemers Zundert via Werkplein West-Brabant

Hulp voor ondernemers Zundert via Werkplein West-Brabant

0

MKB-ondernemers en zzp’ers uit de gemeente Zundert en omliggende gemeenten die
worden geraakt door de coronacrisis, kunnen hulp aanvragen bij het Werkplein Hart van West-Brabant.

Er komt een extra inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers die in de knel zitten door de coronacrisis. Deze regeling is voor zzp’ers en mkb’ers. De regeling is gebaseerd op de bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), maar wordt sneller behandeld en verstrekt.

Anders dan bij het Bbz wordt er nu niet gekeken naar de levensvatbaarheid van het bedrijf. Er is ook geen vermogens- en partnertoets. Hierdoor is het mogelijk om de aanvraag sneller (binnen 4 weken) te behandelen. Daarbij kan er met voorschotten worden gewerkt als dit noodzakelijk is. De maatregel gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2020 en duurt vooralsnog tot 1 juni 2020.

Ondernemers kunnen ondersteuning aanvragen in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud. De hoogte van het bedrag bedraagt maximaal €1.500 per maand, afhankelijk van inkomen en huishoudsamenstelling. Dit bedrag hoeft later niet terug te worden betaald. Daarnaast kan men een lening van maximaal €10.517 aanvragen voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen op te lossen.

De Rijksoverheid werkt de regeling op dit moment verder uit. Het is nu nog niet mogelijk een aanvraag in te dienen. Ondernemers kunnen hun gegevens op de website achterlaten. Zodra de extra inkomensondersteuning kan worden aangevraagd, wordt er contact opgenomen.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar