Hulst verkozen tot Duitse Boom van het Jaar 2021

In Duitsland is Ilex aquifolium benoemd tot Boom van het Jaar 2021.

De stichting Baum des Jahres heeft gekozen voor de hulst omdat deze niet alleen bekend is als struik voor de tuin en als decoratieve kerstversiering, maar omdat Ilex aquifolium tevens een inheemse boomsoort is in Duitse bossen. Volgens de stichting geldt de hulst in Beieren zelfs als bedreigde soort.

De sterkste hulst van Duitsland staat bij Emmerich: rond 260 jaar oud, 2 m omvang en 12 m hoog. Ilex aquifolium is familie van Magnolia en voelt zich volgens de Duitse stichting thuis in gebieden van West-Europa met milde winters en relatief veel regen in de zomer. De hulst zou daarom goed tegen klimaatverandering kunnen

Dit jaar is in Duitsland een uitheemse soort Boom van het Jaar, Robinia pseudoacacia, omdat deze volgens de stichting Baum des Jahres stedenbouwkundigen, natuurbeschermers en boswachters zou aanspreken. Uitgerekend sinds dit jaar is het echter wettelijk verplicht om in de natuur en het landschap van Duitsland gebiedseigen materiaal te gebruiken, uitheems is wettelijk verboden.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties