IPM in de startblokken

  De internationale sierteelt loopt volgende week uit als in Essen de IPM wordt gehouden. Met 1.587 standhouders uit 49 landen belooft de beurs weer een enorm aanbod te laten zien.

  Van de bijna 1.600 standhouders bestaat ruim een kwart uit boomkwekers. Onder de vlag van Bizz Holland nemen 60 Nederlandse boomkwekers deel aan IPM, tegen 64 vorig jaar. „IPM heeft een iets andere opzet gekozen waarbij de paden zijn verbreed en we minder m² tot onze beschikking hebben”, zegt Jos van Lint namens Bizz Holland. „Helaas betekent dat dat we minder bedrijven kwijt kunnen en dat we een paar bedrijven moesten teleurstellen.”

  Nederland partnerland
  Nederland is dit jaar partnerland van de IPM en dat zorgt voor extra onderlinge contacten. Zo wordt op maandagavond door burgemeester Thomas Kufen een Nederlandse delegatie ontvangen op het gemeentehuis van Essen. Tijdens deze receptie biedt Monique van Daalen, Nederlandse ambassadeur in Duitsland, namens de sierteeltsector in Nederland de stad Essen een geschenk aan: de boom van het jaar 2017, Carpinus betulus, die door LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten ter beschikking is gesteld.

  Verder vindt op maandagmiddag voor de Duitse pers voor aanvang van de beurs een rondleiding plaats langs Nederlandse stands. Op dinsdag na de opening vindt een rondgang plaats waaraan onder andere de Nederlandse ambassadeur in Duitsland deel neemt.

  Nederlandse boomkwekers

  In de brochure van Nederland Partnerland staan onder andere alle Nederlandse bedrijven vermeld. In hal 5, 8 en 10/11 staan ieder zo’n tien Nederlandse boomkwekers. In hal 12 bevinden zich traditioneel de meeste Nederlandse boomkwekers: 60 bedrijven staan hier onder de vlag van Bizz Holland.

  International Horticulture Forum
  In samenwerking met de Duitse tuinbouworganisatie INDEGA geven experts informatie over hoe de sector kan bijdragen tot een betere leef-, werk- en woonomgeving. Hiervoor is er een behoefte aan innovatieve ideeën, nieuwe technische oplossingen en brede expertise. Welke oplossingen zijn er vandaag al voor de toekomstige stedelijke ontwikkeling? En hoe kunnen Nederland en Duitsland hun gezamenlijke passie te verenigen en met hun competentie en know-how gezamenlijk nieuwe markten openen?
  Het forum vindt plaats op donderdag 26 januari, van 14 tot 16 uur.

  Meer informatie: International Horticulture Forum

  Uitreiking Show Your Colours Award 2017

  Om deelnemers aan de beurs te prikkelen hun producten met een plus in de schijnwerpers te zetten wordt jaarlijks tijdens IPM de Show Your Colours Award uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 26 januari om 15.30 uur in de stand van BIZZ Holland (standnummer 12A40-10). Kijk hier voor de genomineerden.

  Noviteiten
  Door deelnemers ingezonden noviteiten zijn te zien in hal 1A. De winnaars van de verschillende categorien worden op maandag 23 januari bekend gemaakt.

  Taspo-bijeenkomst over nieuwe ziekten
  Taspo organiseert op woensdag drie korte lezingen over de gevolgen van nieuwe ziekten en plagen waar de groene branche – met name houtige gewassen – mee te maken heeft. Aan bod komen onder andere de problemen in Buxus.
  De bijeenkomst vind plaats op 25 januari om 10.30 uur in Congress Centre West. De bijeenkomst is in het Duits.

  Meer informatie vindt u hier.

  Openingstijden en navigatie:
  IPM Essen is geopend van 24 tot en met 27 januari, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur.

  Meer informatie over de IPM vindt u hier.

  Navigatieadres: Norbertstraße 2, 45131 Essen