Ideeën

0

Geen gebrek aan initiatieven. Van thuisverkoop tot web­winkels, van terugsnoeien tot composteren, van thermostaat lager zetten tot eindelijk wél een keer de maat halen. Van extra smeuïge mailings tot complete videopresentaties en zelfs compleet ingerichte plantendrive-ins tegen corona- oftewel outletprijzen.

Ik zie het allemaal voorbij komen. En maken we daar vrienden mee onder onze vaste klanten? De tuincentra en bloemisten? Neuh, vast niet, maar nu mogen we als kwekers allemaal een momentje voor onszelf toch? Ik bedoel, de Sligro mag ook ineens direct consumenten beleveren, dus waarom wij dan niet? Als dit allemaal weer voorbij is, bieden we onze excuses aan en gaan we weer even vrolijk verder.

Ik heb het even uitgerekend want een Euonymus drive-through leek me wel wat. Stel 1.000.000 Euonymus en elke klant (1 per auto) bestelt er 10. Dat zijn dan 100.000 auto’s. Ik ga natuurlijk geen halve maatregelen nemen dus 7 dagen per week open. Van begin maart tot half juni, zeg voor het gemak 100 dagen open. Da’s nog maar 1.000 auto’s per dag. 10 uur op een dag open, want we zijn er toch. Dat is maar 100 auto’s per uur. Kijken, kiezen, kopen, via pin natuurlijk. Dus als we elke klant binnen 36 seconden kunnen helpen, dan lijkt dit plan me perfect haalbaar.

U snapt vast ook dat dit plan kant noch wal raakt. En omdat ook de NOW-regeling hetzelfde effect lijkt te gaan hebben als die Euonymus drive-through moet ik nog even verder puzzelen. Het moet nóg creatiever en nóg groter, er is nooit één oplossing. Terwijl mijn plantjes maar doorgroeien, want door de zuivere lucht lijken ze wel harder te gaan dan ooit.

Je weet het niet, maar misschien leveren al die nieuwe initiatieven wel gouden ideeën op om de handel compleet te veranderen.  ‘Euonymus komt naar u toe deze zomer!’ Zoiets,  weet ik veel. Je kan het einde van deze crisis niet voorspellen. Al zou ik niets liever doen.

Lieve collega’s, probeer zo creatief mogelijk te zijn. Elk idee is er één, maar blijf proberen. Dat is altijd beter dan opgeven.

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel

avatar