Bloem en Blad Bloemen en planten IKEA komt met eigen duurzaam plantenlabel

  IKEA komt met eigen duurzaam plantenlabel

  0

  Ikea werkt samen met verschillende milieuorganisaties aan een eigen plantenlabel ’Greener Plants’ genaamd. Het label moet voor de consument inzichtelijk maken hoe de footprint van de plant in de hele keten tot stand is gekomen. Dit staat in het Duitse weekblad Taspo dat Marcus Schaaf van Ikea Purchasing Services interviewde.

  „Klanten willen groenere producten en ze willen meer informatie over de milieu-impact, zodat ze zelf kunnen beslissen of ze een product willen kopen. We willen deze wens vervullen door het transparanter te maken hoe onze planten worden geproduceerd”, aldus Schaaf.

  Focus bij de inkoop van groene planten richt zich op de reductie van water- en energieverbruik, minder CO2-uitstoot en minder inzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen en voedingsstoffen. Verder moet de materiaalrecycling van bloempotten en –kommen de komende jaren worden verhoogd van 90 naar 100%.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar