Illegale Scelta op de markt

Toelatingshouder Certis waarschuwt voor illegale verpakkingen van Scelta op de Nederlandse markt. Illegale verpakkingen kunnen worden gemeld bij Certis of de NVWA.

Van het spintbestrijdingsmiddel Scelta zijn in Nederland en in het buitenland illegale verpakkingen in omloop. Het is onbekend wat de samenstelling en de kwaliteit van dit product is en welke risico’s het gebruik heeft. Certis en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roepen kwekers daarom op te melden als zij een illegale verpakking hebben. Ook kwekers die weten waar de verpakkingen te krijgen zijn, worden gevraagd dit te melden.

De illegale verpakkingen zijn te herkennen aan de batchnummers die in de hals van de verpakking geprint zijn. Het originele product heeft een batchnummer van 4 karakters, 1 cijfer, 1 letter en 2 cijfers. De illegale versie is voorzien van een 10-cijferig batchnummer.

Melden van illegale verpakkingen kan bij Certis via (0346) 290600, bij NVWA via (0900) 0388 of bij Meld Misdaad Anoniem (0800) 7000.