Ineke Mastenbroek nieuwe voorzitter Stichting Groenkeur

Ineke Mastenbroek wordt per 1 januari 2020 de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting Groenkeur. Zij volgt hiermee Sjaak Langeslag op die per 31 december 2019 zijn functie na twaalf jaar neerlegt.

Mastenbroek heeft na haar studie Plantenveredeling aan de Universiteit Wageningen haar Ph.D. Agronomy and Crop Science behaald aan de University of Illinois. Mastenbroek combineert haar politiek-bestuurlijke kennis met ervaring op het vlak van toezicht en certificering, ondernemerschap en duurzame innovatie.

Ineke Mastenbroek. (Foto: Stichting Groenkeur)

Per 1 april 2019 is Mastenbroek gestopt met haar werkzaamheden voor Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, waar zij strategisch adviseur en directeur was. Daarvoor maakte zij deel uit van de directie van Coöperatie Agrico, Stichting NAK en NAK AGRO. Bij deze laatste twee was Mastenbroek verantwoordelijk voor de ontwikkeling van inspectiesystemen en uitvoering van geaccrediteerde voedselveiligheidsinspecties.

Zeer verheugd

Eveneens bekleedt zij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies, zowel in het groene domein als op het maatschappelijke vlak. „We zijn zeer verheugd dat we met Ineke Mastenbroek een voorzitter hebben gevonden, die bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de groene sector meebrengt. We kijken ernaar uit met haar samen te werken aan de verdere ontwikkeling en positionering van ons onafhankelijke keurmerk”, aldus Dick Oosthoek, directeur van Stichting Groenkeur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties