De Boomkwekerij Nieuws ’Initiatief Tech Talents is voorbeeld voor boomkwekerij’

’Initiatief Tech Talents is voorbeeld voor boomkwekerij’

0

Vier technische bedrijven werken sinds een paar jaar samen in het project Tech Talents om aan meer en beter personeel te komen. „Dit voorbeeld verdient navolging in de boomkwekerij en dat lijkt er ook te komen”, zegt David Bömer, voorzitter van Treeport na afloop van het Treeportcafé in Wernhout op 21 februari.

Tijdens het Treeportcafé was een video-interview te zien met Ralph Bink, directeur Bink Installatie Groep en mede-oprichter van samenwerkingsinitiatief Tech Talents. Dit initiatief zag een paar jaar geleden het licht in een periode dat technische bedrijven moeilijk aan personeel konden komen. Vier bedrijven staken de koppen bij elkaar en startten onder de naam Tech Talents een arbeidspool.

Het idee van deze pool is dat wanneer een bedrijf tijdelijk een werknemer nodig heeft dat deze uit de pool wordt gehaald. Wanneer er geen werk meer is komt de werknemer via de pool beschikbaar voor inzet bij een ander technisch bedrijf. Groot voordeel hiervan is dat de werknemer niet verloren gaat maar binnen de pool actief blijft. Bij het werken met een uitzendbureau is de ervaring dat een werknemer vaak niet meer terugkeert in z’n oude functie. In de huidige pool van Tech Talents zitten nu 45 werknemers en zij wil doorgroeien naar 75 werknemers. Dat bewijst volgens Bömer het succes van het initiatief.

Geen wondermiddel

Volgens Bömer is een arbeidspool geen wondermiddel, maar zeker iets om te bespreken en mogelijk te proberen in de boomkwekerij. Hij merkte tijdens het Treeportcafé, waar zo’n 30 ondernemers aanwezig waren, dat de animo voor een vergelijkbaar initiatief hier ook zeker aanwezig was. „Ik denk dat een aantal boomkwekers deze handschoen gaat oppakken.”

Volgens Bömer heeft ook het werken aan het imago van de boomkwekerij prioriteit. „We moeten als branche veel meer uitstralen dat we trots zijn op onze producten. Daarmee wordt het ook mogelijk om kwalitatief beter personeel te werven.”

 

 

 

 

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar