Innovatietuin toont watertechniek voor de tuin aan publiek

  Ontwerper Gert-Jan Holtkamp gebruikt de Innovatietuin van Intratuin Lochem om klanten te laten zien welke oplossingen er zijn voor waterproblemen. De voorbeeldtuin staat bol van de waterdoorlatende tegels, gootjes, retentiekratten en andere afvoer- en opslagsystemen. Maar ook verlichting en oplossingen voor de energievoorziening zijn er te vinden.

  Innovatietuin
  Gert-Jan Holtkamp toont een bovengrondse demo-opstelling van ondergrondse wateropvang.

  Bij het bespreken van ideeën is de innovatietuin een goed hulpmiddel, volgens Holtkamp: „Je maakt mensen bekend met het hele klimaatverhaal. Het is daarbij handig om meteen te kunnen laten zien hoe iets werkt en eruit ziet. Klanten hebben daar vaak geen idee bij.”

  Innovatietuin
  In de innovatietuin zijn 32 innovatieve items te vinden, van waterbergende tegels tot verlichting die je met een app kunt bedienen.
  Wat consument wil

  Intratuin lijkt voor veel hoveniers misschien een wereld die ver weg staat van de hunne. Maar de retailer weet heel goed wat consumenten willen en nodig hebben. Het is daarom interessant dat Intratuin Lochem zo geïnvesteerd heeft in de Innovatietuin met vooral oplossingen voor klimaatproblematiek. Bijna een jaar is er gewerkt aan de tuin van 600 vierkante meter, waarin 32 innovatieve items zijn verwerkt.

  Hoveniers

  In de tuin staan bovendien niet alleen producten voor de doe-het-zelver. Ook producten die vooral door hoveniers worden aangelegd zijn vertegenwoordigd. „Maar steeds meer mensen, vooral in de leeftijdscategorie van 45-55 jaar, besteden het werk sowieso liever uit aan een hovenier”, vertelt Holtkamp. Intratuin speelt verder in op die behoefte aan ontzorging. Bijvoorbeeld door subsidies te regelen voor dingen als regentonnen.

  Klik hier voor een uitgebreid artikel over de Innovatietuin in Tuin en Landschap 2 van 2020 (met inlog).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties