’Instroom agrarische vakdocenten is zorgwekkend’

Het agrarisch onderwijs kampt met een redelijk hoge uitstroom van docenten en een lage instroom. „Dit is een zorgwekkende ontwikkeling omdat we op deze manier een tekort krijgen aan vakdocenten”, zegt Mariëlle Mulder, scholingsconsulent Talentboom.

Een van de redenen van de uitstroom van docenten is vergrijzing. Door de lage instroom van nieuwe docenten dreigt een tekort aan docenten die hun kennis willen en kunnen overdragen.

Volgens Mulder zijn veel agrarische opleidingen op zoek naar mensen die docent willen worden. „Het onderwijs heeft de sector nodig, maar de sector heeft ook zeker het onderwijs nodig.” Mensen die interesse hebben voor het vak van docent roept zij op contact op te nemen met een onderwijsinstelling bij hen in de buurt. Voor mensen zonder onderwijsbevoegdheid zijn er volgens haar volop mogelijkheden voor het halen van een onderwijsbevoegdheid.

Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Talentboom via info@talentboom.nl of met de Werkgeverslijn via info@werkgeverslijn.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties