Internationaal platform online voor meer stedelijk groen

Boomkwekerijsectoren uit zeven landen die lid zijn van de European Nurserystock Association, hebben met EU-subsidie een online-promotieplatform gelanceerd voor meer stedelijk groen.

Het platform ’Green Cities for a Sustainable Europe’ is een initatief van de ENA en deze zeven aangesloten landen: Nederland, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk.

Op het platform staat kennis over stedelijk groen dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Het legt de voordelen uit in vijf thema’s: (volks)gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie. Doel is om verdere vergroening van stedelijk gebied en zakelijke contacten tussen overheden, sectoren, instituten en organisaties te promoten.

De website is meertalig; elk van de zeven ENA-landen heeft een eigen pagina. Bedoeling is om dit verder uit te breiden naar meerdere ENA-landen.

Miljoenensubsidie van EU

Het platform is opgezet met steun vanuit Brussel. De EU heeft eerder het promotieprogramma De Groene Stad/The Green City meer dan €2 miljoen toegekend om toepassing van stedelijk groen te stimuleren. „De promotie is in het belang van ons allemaal”, zei de vorige ENA-president Tim Edwards op de IPM 2018.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties