De Boomkwekerij Introductie CC-platen stuit op verzet

Introductie CC-platen stuit op verzet

0

Een nieuwe stichting genaamd Sierteelt Logistiek waarschuwt bedrijven voor extreme kostenstijging en risicotoename door de introductie van de nieuwe stalen CC-platen. Volgens CC verspreidt de stichting echter onjuiste informatie.

Woensdag verspreidde Sierteelt Logistiek een informatiebulletin binnen de sierteelt. Volgens woordvoerder John Knecht zijn de afgelopen periode „talrijke gesprekken gevoerd met betrokken partijen. We maken ons zorgen over de nieuwe CC-platen.”

In het bulletin betwijfelt de stichting of de stalen platen alleen maar voordelen bieden voor gebruikers. Er kleven volgens Sierteelt Logistiek ook nadelen aan. Zo zouden gebruikers aan CC een investeringsbijdrage moeten betalen, terwijl ze geen eigenaar zouden worden van de platen. Ook zouden ze een poolfee moeten blijven betalen voor reparatierechten, terwijl CC volgens de stichting medio 2017 stopt met reparatie.

’Nog volop in overleg’
In een persbericht laat CC donderdag weten dat het bulletin van Sierteelt Logistiek „vol staat met aannames, onjuiste beweringen en onduidelijke berekeningen.” Volgens woordvoerder Rogier van der Maas is de introductie nog niet definitief. „We zijn nog volop in overleg met onze klanten over de beste manier van introductie. De nieuwe plaat, CC Solid, wordt door hen juist goed ontvangen.”

Eerder verzet tegen RFID
Bij de introductie van RFID-chips op CC-karren, in 2010, kwam er vanuit dezelfde hoek verzet. Destijds streed Plant Chain Logistics tegen de invoering. Ook van deze stichting was Knecht woordvoerder.